Kleine dingen worden groot!

Jongen met groot en klein QUADRO

De verrassing was groot toen het QUADRO bouwpakket bij de Mayers arriveerde. Want het was piepklein. Tenminste in vergelijking met dat wat de deelnemers aan onze promotieactie eigenlijk in hun hoofd hadden. In plaats van een QUADRO pakket in de originele afmetingen hadden ze per ongeluk miniQUADRO in de wacht gesleept. Maar daar kun je helaas niet op klimmen ... Wat een teleurstelling!

Of misschien toch niet? Het gezin besloot het van z’n positieve kant te bekijken en had al snel een goed idee: voor ze de volgende keer iets met QUADRO zouden gaan bouwen, zouden ze het vooraf met miniQUADRO gaan uitproberen! Ook om te voorkomen wat hen bij hun allereerste bouwproject was overkomen: ze moesten steeds weer iets veranderen, omdat ze bij hun geïmproviseerde bouwwerk telkens op een bepaald punt tot de conclusie kwamen dat iets niet paste of dat de constructie niet stabiel genoeg was.

miniQUADRO verbindingen

Al snel hadden ze de kans om hun miniQUADRO in de praktijk te testen: de kleine klimkunstenaar van het gezin wilde een kasteel bouwen – want hij is dol op ridders. Wat in het klein begon, groeide al snel uit tot een groot bouwproject ...

Bouwen met miniQUADRO

Tijdens de feestdagen ging het van start als kerstproject aan de eettafel. Moeder Kerstin was goed voorbereid en had bij QUADRO om 5- en 6-armige verbindingen gevraagd, want ze wist dat je die nodig hebt om echt stabiel te kunnen bouwen. Juist deze soort van verbindingen ontbreken vaak bij het vrije bouwen van een grote constructie. Omdat wij bij QUADRO nog heel wat miniverbindingen uit de oude voorraad in het magazijn hadden, hielpen wij het gezin graag bij hun plan, want we waren benieuwd naar het resultaat.

Vader en zoon bouwen met miniQUADRO

Het gezin maakte vlijtig gebruik van de kerstvakantie. Al snel hadden ze een zorgvuldig geplande voorbeeldconstructie in elkaar gezet, waar ook het kleine mannetje zijn bijdrage aan leverde: hij dacht, ontwierp en knutselde mee. En hij kon nauwelijks wachten tot het lente werd!

miniQUADRO constructie

Want met Pasen zouden ze aan de slag gaan. Vier dagen hadden ze met z’n drietjes ingepland om hun project in de tuin te realiseren. Papa legde alle onderdelen klaar en sorteerde ze op kleur, zodat de bonte kleuren regelmatig over het kasteel zouden worden verdeeld. Uiteraard hielp zijn zoontje een handje mee: hij haalde de buizen, draaide de schroeven erin en probeerde ook zelf af en toe eens iets in elkaar te zetten. Ondanks de uitstekende planning moest het gezin de toren nog een paar keer uit elkaar halen. En aan wie lag dat? Aan papa, natuurlijk! Die had namelijk steeds weer nieuwe ideeën, die hij dan ook onmiddellijk in de praktijk wilde brengen. Maar dat was helemaal niet erg, want papa’s vindingrijkheid maakte het bouwwerk nog spectaculairder.

Voorbereidingen voor het bouwproject

En omdat ze met z’n drieën net zo lekker op gang waren, bouwden ze gelijk een tweede toren, waarvan de glijbaan in een zwembadje moest uitkomen, een trap voor de trampoline, een modderkeuken en een garage voor de traptractor. De kleine bouwmeester is super gelukkig en wil sindsdien eigenlijk het huis helemaal niet meer in. Ook zijn vriendjes en de buurkinderen zijn dolenthousiast en komen maar wat graag langs om in deze spannende klimtuin te spelen.

Onderdeel van de QUADRO constructie

Wij vinden dat de drie gezinsleden die zich vooraf bij ons als QUADRO beginners hadden voorgesteld, met recht ONGELOOFLIJK trots kunnen zijn op hun prestatie. Daarom hebben we ook gelijk naar hun geheime tips gevraagd:

“Ik raad beginners aan niet gewoon erop los te bouwen, maar vooraf goed over de constructie na te denken”, zegt de vader van het gezin. “Anders kom je vast en zeker op een punt waarop je een verbinding te kort komt.”

Jongen tijdens het bouwen van een QUADRO klimrek

“Het is goed om ofwel met het QUADRO designprogramma of met miniQUADRO vooraf een ontwerp te maken. Ik vind het persoonlijk leuker om de echte buizen in elkaar te steken. Dat is een heel ander gevoel.” Dat is de raad van mama.

Haar man vult aan: “En zorg ervoor dat je alles sorteert, ook op kleur! Dan hoeft je tijdens het bouwen niet eeuwig naar een onderdeel te zoeken. Dat houdt alleen maar op. Ook heel belangrijk: aan de onderkant zo breed mogelijk bouwen, zodat de constructie een stabiele basis heeft.”

Jongen voor QUADRO garage

Waarom de aanpak van dit gezin doet denken aan de Montessori-methode, kun je binnenkort lezen in een uitgebreid artikel over het onderwerp Montessori, dat momenteel wordt voorbereid.

Jongen aan het bouwen

Als je nu helemaal zin hebt om je projecten eerst met miniQUADRO te ontwerpen, hebben we goed nieuws: binnenkort verschijnt de nieuwe serie! Neem gewoon af en toe even een kijkje in de QUADRO shop.

Jongen met klimrek van QUADRO en miniQUADRO

Heb jij ook een spannend QUADRO project gerealiseerd en wil je ons daarover een interview geven? Schrijf ons dan een e-mail via [email protected]. Wij verheugen ons op je bericht!

Reacties

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.