5 bouwpakketten in één klap

Meisje in een QUADRO mobiel

QUADRO is in Zuid-Afrika net zo populair als in Europa. Hoe het een bouwpakket van ons aan de andere kant van de aardbol vergaat, lees je in dit korte verhaal.

Wat moet dat een fantastisch kerstfeest zijn geweest toen in de familie van Fran maar liefst 5 bouwpakketten in één keer cadeau werden gegeven! … Maar laten we bij het begin beginnen: heel, heel lang geleden, in 1984, bezocht een van haar twee broers een speelgoedbeurs in Johannesburg en hij ontdekte daar een QUADRO stand. Hij nam de folders over de bouwpakketten mee naar huis en zorgde daarmee voor nogal wat voor beroering … De moeder van de twee broers en zus besloot dat QUADRO het perfecte kerstcadeau voor haar kleinkinderen zou zijn. En kleinkinderen had ze genoeg, in die tijd namelijk precies zes. De drie kinderen van Fran in de leeftijd van twee tot en met acht jaar kregen een bouwpakket, de tweejarige dochter van haar ene broer ook, net zoals de tweeling van de andere broer.

Wacht even, dat zijn toch maar drie bouwpakketten …?

Oma met kleinkind
Oma met dochter van Fran

Frans schoonmoeder werd ook besmet met de QUADRO koorts en kocht op haar beurt voor haar kleinkinderen – Frans echtgenoot komt uit een gezin met drie kinderen – twee bouwpakketten. Daarmee was de hele familie voorzien.

Tweeling op QUADRO klimrek
De tweeling
Tweeling op QUADRO mobiel
De tweeling een paar jaar later

De kinderen hielden enorm veel van hun QUADRO, vooral van de gocart die ze ermee bouwden. Op een gegeven moment brak er een andere tijd aan: Frans ene broer emigreerde met de tweeling naar Amerika toen de kinderen 12 jaar oud waren. Ze konden hun QUADRO niet meenemen en gaven het cadeau aan de buurkinderen. De andere broer vertrok naar Canada; ook hij moest de familie-QUADRO achterlaten. Maar Fran behield het toen haar eigen kinderen met 12 jaar het kleine plaatsje verlieten om naar een internaat te gaan. Ze borg het goed op en haalde het pas weer tevoorschijn toen haar dochter rijlessen volgde.

Kinderen met vader bij de montage van QUADRO

De twee gebruikten de offroad wielen van de gocart als markering, zodat de dochter het achteruit inparkeren kon oefenen. Maar dat ging niet lang goed … De auto reed eroverheen en een wiel raakte beschadigd. Het wiel was weliswaar niet helemaal total loss en kon nog worden gebruikt, maar er moest ooit wel een nieuwe worden aangeschaft. Want ook Frans kleinkinderen waren helemaal gek van de mobiel. Ze bestelde de ontbrekende onderdelen in Engeland en stelde bij de levering verrast vast dat QUADRO zowel wielen voor binnen als voor buiten aanbiedt. Ze had de multiwielen ontvangen – die ze voorlopig gebruikte, totdat ze contact met ons opnam.

Kinderen bij de montage van QUADRO

Naast de offroad wielen, die ze graag wilde hebben, stuurden we haar tegelijk met de ‘verkeerde’ multiwielen het bijpassende bouwpakket toe, waarmee ze een kleurrijke mobiel kon bouwen. Nu is ze goed voorbereid als haar klein kinderen op bezoek komen. Het eerste wat ze namelijk doen als ze er zijn, is hun QUADRO mee naar buiten nemen om ermee te spelen.

Meisje bij de montage van QUADRO

Ook de buurjongen, die met zijn oma naast haar woont, is blij met QUADRO. De jongen is net zeven geworden en heeft bijna zijn hele verjaardag niets anders gedaan dan met het voertuig op en neer rijden.

Kinderen bij de montage van QUADRO

Frans nicht uit Durban is net als zij in Zuid-Afrika gebleven, hoewel haar broer naar Australië is geëmigreerd. De nicht heeft de QUADRO, die zij en haar broer toentertijd met kerst hadden gekregen, bewaard en weet zeker dat het in de nabije toekomst zal worden gebruikt: haar baby is nu bijna twee jaar oud en zal snel zijn eerste klimavontuur beleven.

Jongen op QUADRO klimrek

Maar niet alleen de kinderen zijn overtuigd van QUADRO. Ook Frans schoonzoon, een ingenieur, vindt de constructie heel slim. Dus stelde hij een vriend, die universitair docent technische wetenschappen aan een universiteit is, voor om het daar te gebruiken. Aan de hand van de QUADRO mobiel kun je namelijk aanschouwelijk maken hoe een stuurmechanisme werkt.

Kinderen op QUADRO klimrek

Wie weet, misschien krijgt dit interessante verhaal een vervolg … 😊 Geef je gewoon op voor de nieuwsbrief en mis geen enkel QUADRO nieuwtje meer.

Kinderen op QUADRO klimrek

Reis voordat deel twee verschijnt met ons naar de Perzische Golf, naar Portugal of naar België.

Kinderen met QUADRO mobiel

Neem dan gerust contact met ons op als jij ook een spannend verhaal voor ons hebt. Interessante projecten ondersteunen wij onder andere met gratis producten. Wij kijken uit naar jouw verhaal!

QUADRO mobiel aan het meer

Reacties

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.