Bericht uit het hiernamaals en andere grappige verhalen uit het afgelopen jaar

Vilten uiltjes op dennentakken
© christart – adobe.stock.com

Kersttijd ... De familie zit met een kopje warme koffie of chocolademelk gezellig bij elkaar, knabbelt aan een speculaasje en haalt herinneringen op. “Weet je nog ...” – en dan volgen al die kleine en grote verhalen die men in de loop van het afgelopen jaar samen heeft beleefd. Iedereen krijgt een warm gevoel van binnen, omdat men zich eraan herinnert hoeveel leuke dingen je toch samen hebt gedaan.

Ook bij QUADRO zaten we op die manier herinneringen op te halen – en enkele daarvan willen we graag met jullie delen.

Heropstanding

Op een zekere maandagochtend kregen wij via het contactformulier op onze site een bericht binnen. En wel van een hele bijzondere afzender, namelijk Jezus. Jezus schreef: “In het verleden was ik behoorlijk in de war, maar eindelijk begint het allemaal helder te worden.”

Iemand anders wilde via hetzelfde contactformulier van ons weten: “Waar is prijs lan eşek?” – intussen zijn we erachter dat “eşek” het Turkse woord voor ezel is. Wat de schrijver ons precies wilde vragen, weten we tot op heden nog steeds niet.

Beladen ezel
© konstantin – adobe.stock.com

Kevin L.[1] schreef ons op een ochtend: “Het is nu zes uur en we hebben nog steeds geen krant.” Bedankt voor de informatie.

Een andere meneer wilde pennen omruilen die hij in Schweinfurt had gekocht, hoewel hij wist dat deze niet mochten worden omgeruild. We zijn benieuwd of het toch nog is gelukt.

Een enthousiaste verzamelaar van Panini-plaatjes wilde via het contactformulier weten of we toevallig plaatjes dubbel hebben. We hebben alle collega’s gevraagd en het antwoord was helaas: nee.

Specialist voor marionetten

Op zijn eerste werkdag nam onze stagiair de telefoon op en noteerde het volgende: “Een marionet moet opnieuw worden opgehangen, omdat de touwtjes in de war zijn geraakt. De klant vraagt of wij zoiets kunnen doen en zo niet, of wij iemand kennen die dat kan doen. Of wij Dhr. W. even terug kunnen bellen.” We hopen dat iemand de marionet intussen uit de knoop heeft gehaald.

Marionetten aan touwtjes
© feeed – adobe.stock.com

Een klant die meerdere miniQUADRO bouwpakketten hat besteld, was zeer verbaasd dat de onderdelen van het pakket daadwerkelijk mini zijn. Want op die glijbaan kon haar kind echt niet glijden. We hebben het snel met een glimlach opgelost, zodat de kinderen nu ook echt van de glijbaan gebruik kunnen maken.

Maar ook wij zijn niet vrij van zonde

Nee, dat zijn we zeker niet: onze eerste fotosessie vond plaats op een mooie zomerdag. De zon scheen, jong en oud waren in een prima bui – alles was perfect. Tot op een klein detail ... Toen we weer achter de pc zaten, kwamen we erachter dat we iets waren vergeten: ons logo! Op geen van onze constructies was een logo te zien en iedere marketingprofessional weet dat dat nou juist het belangrijkste is. Gelukkig hebben we een paar handige grafische medewerkers die het logo achteraf in de foto hebben gemonteerd.

Een klant bestelde het Zwembad XXL – en kreeg dit ook bezorgd. Helaas paste het afdekzeil er niet helemaal op. Dat hoorde namelijk bij het Zwembad S – oeps.

QUADRO Zwembad XL, Zwembad Afdekzeil XS

Als kleine compensatie voor het ongemak zou dhr. M. van ons de metalen QUADROpro sleutel cadeau krijgen. Via e-mail stuurde hij ons een foto van het transportblikje dat bij hem werd bezorgd. Helaas helemaal leeg. Er zat niks in. Dat was wel een heel mager cadeau ... dat vonden wij ook en stuurden hem opnieuw een blikje. Deze keer met inhoud.

Maar over het algemeen zijn we zeer alert

... en vooral aangenaam gestoord. Daarom hoort bij ons bij ieder kerstfeest een zakloopwedstrijd tot het standaardprogramma. Tijdens ons zomerfeest dit jaar kwamen een paar collega’s op het idee de inhoud van de heliumballons te inhaleren, in plaats van ze heel normaal leeg te laten lopen. Daarom hebben we nu nog steeds een serie opnames van QUADRO-medewerkers met Mickey Mouse-stemmetjes, die wij af en toe nog wel eens afspelen als we er even helemaal doorheen zitten. Dat helpt.

En ook verder hebben wij vaak dikke pret. We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is dat je het kind in jezelf niet alleen moet bewaren, maar ook de kans moet geven zich uit te leven. Daarom kom je bij ons op de gang weleens collega’s met speelgoedgeweren tegen. En als de baas langs komt, doet hij dat op de step. De gang naar ons nieuwe kantoor is namelijk zoooo lang dat de aanschaf van dit handige vervoersmiddel daadwerkelijk de moeite waard was.

Step voor op kantoor

En onze keuken is zo gezellig, dat we daar ook vaak spontane vergaderingen houden – niet gemakkelijk voor hongerige collega’s. Maar ten minste is daar wel alles bij de hand voor het geval de meeting weer eens wat langer duurt: messen, vorken, borden, koelkast en magnetron!

Wij zijn erg populair

Christian solliciteerde bij ons naar een baan, schreef er echter gelijk bij dat hij geen geld had om naar Hamburg te verhuizen en bovendien over geen enkele van de in de vacature omschreven kwalificaties beschikt.

Een andere sollicitant, die op zijn eerste proefdag eigenlijk een goede indruk maakte, schreef ons daarna dat hij in het kader van een deeltijdbaan graag een enkele werkdag per maand bij ons wilde werken. Dat zou dan betekenen dat hij na ongeveer drie jaar volledig zou zijn ingewerkt ...

Wat de verjaardagen van collega’s betreft, doen wij het zoals de gekke hoedenmaker van “Alice in Wonderland”: wij vieren de onjaardag – tenminste die van onze personeelsmanager. Zij had namelijk bij het invoeren van haar eigen verjaardag in Outlook een tikfout gemaakt en was dus best wel verbaasd dat ze al twee maanden voor haar eigenlijke verjaardag een feestelijk versierd bureau aantrof. Maar ze vond het toch leuk ...

De gekke hoedenmaker
© Wayhome Studio – adobe.stock.com

De klant is koning

Op een avond kregen we een bestelling binnen om 23.20 uur – met de vraag van de klant of we deze nog vandaag konden versturen, omdat het een verjaardagscadeau is dat op tijd moet aankomen. Het probleem was: op dat moment lagen we allemaal allang in bed.

Jijen en jouen

Een klant bestelde iets bij ons en kreeg – net als iedere klant – een automatische bestelbevestiging. Daarin wordt echter standaard getutoyeerd en daar was deze mevrouw helemaal niet blij mee. Ze raadde ons aan onze bedrijfspolitiek te heroverwegen en stelde nadrukkelijk dat ze in de toekomst met u wilde worden aangeschreven.

Dubbele Eddy

We hebben twee collega’s die dezelfde naam hebben. Ondanks het generatieverschil kunnen ze inmiddels goed met elkaar opschieten. En soms laat Eddy junior Eddy senior even uit.

Hond met kerstmuts

We hopen dat we jullie een glimlach op het gezicht hebben kunnen toveren en verheugen ons op het nieuwe jaar dat vast en zeker weer veel grappige verhalen zal opleveren.

Wij wensen alle lezers van onze blog een fijne kersttijd!

 

Alle namen zijn door de redactie gewijzigd.

Reacties

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.